Web Analytics Made Easy - Statcounter

با ۳۸ واسطه، نسب شریف ایشان به عبدالله باهر، برادر امام باقر علیه‌السّلام فرزند امام زین العابدین علی بن الحسین (علیهما السلام) می‌رسد که مادرشان حضرت فاطمه دختر امام حسن مجتبی علیه‌السّلام می‌باشد. پدر او علامه آیت‌الله سید علی بن الحسین علوی، از علمای کاظمین و نجف و بغداد است.
تحصیلات مقدماتی را در زادگاه خود در مدرسه «أخوًت ایرانی » در کاظمین سپری نمود و سپس به همراه خانواده به نجف اشرف عزیمت نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در سال ١٣٨٧ ق، تحصیلات حوزوی خود را در نجف اشرف و به اشاره پدر بزرگوار و در محضر ایشان آغاز نموده و مدتی هم در بغداد بودند و در همان سال‌های اول طلبگی بیاد دارم ایشان عبای عزت به دوش کشیده و ابتدا با عرقچینی سیاه در سلک طلاب علوم دینی درآمدند.

تحصیلات خود را در عراق نزد پدر بزرگوارشان ادامه داد.  وی در جریان مهاجرت اجباری ایرانیان مقیم عراق، به ایران آمده و در شهر مقدس قم و در مدارس آیت‌الله گلپایگانی، فیضیه، حاج ملا صادق، خان و علوی به ادامه تحصیل همت گماشت و در محضر بزرگانی چون آیات سید جواد طالقانی، محمدتقی ستوده، انصاری شیرازی و آیات عظام مرعشی نجفی، فاضل لنکرانی و میرزا جواد تبریزی به تحصیل خارج فقه و اصول پرداخت و علاوه بر اخذ مدرک دکترای حوزه، به درجه اجتهاد نایل آمد. هم‌چنین از آیات عظام مرعشی نجفی، شیرازی، اخوان مرعشی، گلپایگانی، واعظی، شاهرودی، دهسرخی، اراکی، فاضل لنکرانی ، مکارم شیرازی و لنگرودی اجازه روایت دریافت نمود.

وی یکی از اساتید حوزه علمیه قم به شمار می‌ رفت که علاوه بر سخنرانی‌های مختلف در زمینه تفسیر و اخلاق، به تدریس بحث خارج فقه، اصول، فلسفه و کلام می‌ پرداخت. ایشان به شهادت بزرگان به مرتبه اجتهاد نائل گشته و با پایان نامه خود تحت عنوان «زبدة الافکار فی نجاسة او طهارة الکفار» مدرک دکترا را در رشته شریعت اسلامی دریافت نموده بود.

وی اجازه روایت را از حدود بیست تن از مشایخ روایت    مانند آیات عظام: نجفی مرعشی، گلپایگانی، اراکی، فاضل لنکرانی، سید عبدالله شیرازی، سید محمد شاهرودی و دیگران دریافت داشته بود. 
ایشان، در تدریس علوم حوزوی و حز اینها نیز بسیار موفق بوده و در همه سطوح حوزه به تعلیم و تربیت شاگردانی از اکثر کشورهای اسلامی و مسلمانان سایر کشورها اشتغال داشته و در این میان می‌توان به تألیفات فراوان ایشان در همه رشته‌های علوم اسلامی نیز اشاره کرد.

ایشان خدمات فرهنگی و اجتماعی فراوانی داشت از جمله: راه اندازی درمانگاه خیریه امام سجاد علیه‌السّلام ، مؤسسه عمومی تبلغی- ارشادی اسلامی، مدرسه دینی امامین جوادین (علیهما السلام) در قم مقدس، جامعه علما و خطبا در کاظمین و بغداد، کتابخانه‌های عمومی، حسینیه‌ها مانند: حسینیه امامین جوادین (علیهما السلام) در مشهد مقدس، حسینیه امامین کاظمین (علیهما السلام) در قم، حسینیه کاظمینی‌ها در تهران، حسینیه‌ ام البنین در قرچک، حسینیه کاظمینی‌ها در اهواز و کاشان، و…از دیگر فعالیت های این استاد حوزه بشمار می آمد. 
ایشان علاوه بر مقالاتی که در نشریات و مجلات نگاشته بود، تالیفات فراوان و مفیدی را در زمینه‌های گوناگون بر جای گذاشته است. او سعی داشت با قلم خود موسوعه ای اسلامی در علوم و فنون مختلف و در ۱۴۰ عنوان کتاب و رساله به رشته تحریر درآورد که تا سال ۱۴۱۹ ه. ق هشت جلد آن که شامل ۷۰ کتاب و رساله می‌باشد به چاپ رسیده است.

این شخصیت حوزوی و عالم بزرگوار بسیار محترم و مؤدب و مبادی به آداب اخلاق اسلامی بود. 
در دیدارها و ملاقات هایم با آن مرحوم همواره بیش از هر چیز ، ادب و تواضع را از وی می آموختم. 
شخصی از فضلای قم نقل نمود :
عده ای نشسته بودیم که یکی بحث پر فرزند بودن امام کاظم ع  را طرح کرد. یکی از حضار گفت تازه چهارده سال حضرت در زندان بودند و گر نه چقدر فرزند داشتند!
مرحوم علوی از این تعبیر بسیار ناراحت شد. آن شخص گفت شوخی کردم! 
مرحوم گفت: شخصی در حضور پیامبر ص شوخی نامناسبی با حضرت امیر ع کرد. پیامبر به او فرمود: حَبِطَتْ أعمالک
آن شخص عرض نمود: 
 من شوخی کردم. حضرت فرمود: اگر جدی گفته بودی که لَکفرتَ کافر می شدی!!

در این چند روز که خود در بستر بیماری آرمیده ام ، جویای حال وی بوده و همچون همه عزیزان برای شفای وی و دیگر بیماران به درگاه الهی تضرع و دست به دعا برداشته بودم.
اما تقدیر چنین بود که وی در آستانه ماه محرم ، ماه و روزهای عزاداری جدًش امام حسین ع آسمانی شده و میهمان وی و فرزندان معصومش در رضوان الهی باشد و پاداش تلاش های بیش از نیم قرن  از عمر با برکت خویش را در این هنگام دریافت دارد.  رحمة الله علیه. 
در پایان امیدوارم که ما را در میان شفیعان درگاه الهی و جایگاهی که اولیاء بزرگوار و اجداد گرامیش برای وی در نظر گرفته اند ، قرار دهد. سلام ودرود بی پایان ما بر او باد.
 
* عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران و خادم افتخاری اعتاب مقدسه عراق

کد خبر 1542847

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: هادی انصاری نخبگان روحانیت روحانیون طلاب حوزه علمیه علیهما السلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۹۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار وح الله دهقانی فیروز آبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، اظهار کرد: در انقلاب اسلامی دو عنصر علم و فناوری و روحیه معنوی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه پیروزی وعده صادق و توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های اصیل امام راحل است، مطرح کرد: در طول این مسیر نقش حوزه علمی و دانشی بسیار مهم بوده است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد، عنوان کرد: برای تحقق این هدف نیازمند پیگیری و مطالبه‌گری هستیم.

وی اضافه کرد: با یک فکر و بررسی اساسی باید به یک برنامه دقیق برسیم که چگونه می‌توان روح تمدنی انقلاب اسلامی را در مباحث علمی مختلف جاری کنیم.

آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه اگرچه این یک موضوع پیچیده است، ولی باید گام به گام به سمت آن برویم، خاطرنشان کرد: با این منطق باید در عرصه بین المللی کردن دانشگاه‌های کشور نیز اقداماتی انجام می‌شد.

نقش مهم علم و فناوری در معادلات امروز دنیا

در ابتدای این دیدار، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اشاره به جایگاه علم و فناوری در معادلات امروز دنیا اظهار کرد: عملیات «وعده صادق» دو ویژگی داشت. یکی دارا بودن فناوری واقعی و دوم شجاعت در استفاده فناوری.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور علم و فناوری را یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت، توسعه و رشد کشور عنوان کرد و افزود: علم در گذشته بیشتر جنبه زینتی داشت. بعد از انقلاب صنعتی، علم یک محصول داد که عبارت از فناوری بود. غرب از این محصول علم برای بهره کشی از طبیعت و ثروت آفرینی استفاده کرد، اما در دهه‌های اخیر علم از عوامل ایجاد اقتدار و قدرت آفرین است.

دهقان با اشاره به اهمیت علوم اجتماعی اظهار کرد: از سال گذشته سعی کردیم به فضای تولید علوم اجتماعی بیشتر توجه کنیم.

کد خبر 6093154

دیگر خبرها

  • آسمانی شدن مادر روحانی شهید حبیب الله رضایی در رودسر
  • تصاویر دو شهید معلم حادثه تروریستی کرمان در حسینیه امام(ره)
  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • فیلم/ حال و هوای حسینیه امام خمینی(ره) قبل از حضور رهبر انقلاب
  • نیم قرن مجاهدت «فقیه مجاهد»/ از تاسیس شبکه ماهواره ای تا دانشگاه
  • توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • نمای حیرت‌انگیز اسب سیاه آسمان از نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب / عکس و فیلم
  • مطهری امام
  • دنباله‌داری که هنوز نیامده سر و صدا به پا کرده و از ستارگان هم درخشان‌تر خواهد بود